Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det bleka helgonet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Tjugoen människor har dött – mördats. Ändå är varken motivet eller mordvapnet känt. Spaningsledaren Jonathan Christopher har nästan inga ledtrådar, men desto fler frågor. Hur kan det komma sig att seriemördaren lämnar så få spår efter sig? Vad är det för märkligt vapen han använder? Och vad gör han med offrens kroppar? Genforskaren Cassandra Austin tror att hon kan hjälpa polisen och samtidigt få svar på ett klassiskt spörsmål: är det arvet eller miljön som gör en människa till den hon är? Men det går inte riktigt som Cassandra och Jonathan har tänkt sig. De kyligt intellektuella laboratorieförsöken börjar plötsligt handla om människor av kött och blod, om forskningsetik och om personligt ansvar. Allt medan mördaren försöker utnyttja experimentet för sina egna syften.
(baksidestext)

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Morgonen då han kallades in för att leda förundersökningen mot landets mest ökände seriemördare tänkte Robert Austin på baseboll. Det var fredagen den första oktober och det enda han hade i tankarna just då var att han skulle ta med sin femtonåriga dotter Sara på Yankees match nästa dag.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

383

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk