Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

I varje droppe är en ädelsten

Typ
tecknade serier, album
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Nationalskalden Gustaf Frödings verk blir nu humoristiskt levandegjorda i serieform. Möt versskatten på ett helt nytt modernt sätt, kliv in i Frödings fantastiska värld. Träffa dikternas karaktärer och känn granbarren sticka i näsan, dikter i serieform är något alldeles speciellt.
När Malin Biller nu tolkar sin husguds ord erbjuder hon ett helt nytt sätt att läsa Fördings dikter på. Och i hans diktvärld finns allt från dialektal humor till mörkaste svårmod representerat. Allt med taktfast rytm till de vemodiga tonerna av mänsklig medkänsla. Sven Wollter, som gestaltat Fröding på scenen, bidrar med ett förord. Nu får både nörden och novisen ett verk att ta till sig.

Om Malin Biller
Malin Biller född 1979 i Helsingborg, är värmlänning i hjärtat men
verksam i Göteborg. Hon är flerfaldigt prisbelönt för sina burleska och roliga humorserier, men också för sin självbiografiska serieroman Om någon vrålar i skogen vilken vann Urhunden för bästa seriealbum 2011.
Denna Malin Billers sjunde bok är också Gustaf Fröding-sällskapets
årsbok 2014.

(Kolik)
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
138
Förlag
Språk
Muu tekijä