Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Träff i helfigur

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

De två helfigurerna på skjutbanan strax utanför Stockholm var genomsållade av kulor, men bara en av figurerna var av papp. Succéförfattaren Alf Iverson hade lockats i en djävulsk fälla. Var motivet rädsla för avslöjanden i den nyckelroman han höll på med? Och vart hade manuskriptet tagit vägen? Harry Friberg och Vesper Johnson får reda ut en härva av hat, svartsjuka och penningbegär innan de i sista minuten kan demaskera en desperat mördare.

Träff i helfigur är en fullträff: en lysande Stockholmsskildring och en förstklassig detektivroman av genrens svenske mästare Stieg Trenter.

(baksidestext, Bonnier pocket)
STIEG TRENTER
har blivit ett namn, som garanterar en detektivroman i högsta klass. Hans romaner utmärker sig för en finurligt spunnen intrig, en roligt och träffsäkert återgiven miljö och en spännande, fartfylld handling. Träff i helfigur är ett nytt bevis på Stieg Trenters mästarklass och visar att han med fullt fog kan placeras jämsides med de bästa av de stora utländska deckarkanonerna.
Sällan har väl en mördare lockat sitt offer i en så djävulskt raffinerad fälla som i fallet Alf Iverson. Mordet på den unge författaren till succéromanen Stella ägde rum på en liten skjutbana strax utanför Stockholm och de yttre omständigheterna var minst sagt förbryllande. Och vilket var motivet? Hat, svartsjuka, penningbegär, rädsla för de avslöjanden den unge författaren hotat att komma med i sin nya roman, en nyckelroman? Där fanns många motiv och där fanns många inblandade: bokförläggare Jac Vincent och hans paranta maka Anna, den lätt alkoholiserade skalden Robert Cleve, den lilla Barbro Hall, som utnyttjats av den mördade författaren, Jenny Iverson, Alfs syster och arvtagerska, Monica, hans frånskilda hustru och många andra. Vesper Johnson och fotograf Friberg hade många tilltrasslade trådar att nysta ut innan mördaren kunde demaskeras och ridån gå upp för sista akten i detta drama, så fyllt av oväntade händelser, starka effekter och nervkittlande spänning.

(Bonnier)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

kriminalroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

358

Förlag

Språk

Lisätietoja

Bonnier: 1949
Aldus/Bonnier: 1966 (Delfinböckerna)
Bonnier: 1984, 1987 (Bonnier pocket)