Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Anna, min älskade

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En dag ser du kvinnan du älskar komma in genom dörren med ansiktet vått av tårar och snoret rinnande över munnen. Du känner skräcken som pumpar i hennes kropp när hon skakande lägger armarna om din hals och blöter ner din skjorta. Du blir alldeles tom och säger: Ta av dig jackan och kom och sätt dig här på sängen. När ni sitter där på överkastet från IKEA gråter ni båda två. Hon frågar: Varför gråter du? Du säger som det är: Jag gråter för att du gråter. Du glömmer aldrig den dagen. Du glömmer aldrig orden hon sa: Jag har cancer.

Anna och Marcus har just fått veta att Anna har livmoderhalscancer – en cancerform där dödligheten är en på tre. Anna är bara tjugonio år och kommer aldrig att kunna få barn. Finns det en kärlek som är så stark att den kan övervinna både cancer och sorgen över att inte kunna bli föräldrar? Tillsammans försöker de hitta en väg framåt, en väg ut ur mörkret.
(Wahlström & Widstrand)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

224, [2]

Språk