Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Liemannen

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Morden sker överlagt. Det första ser ut som ett självmord, både länsman Harald Morell och hans medhjälpare, Johan Anundsson, låter sig luras. Det andra är öppet brutalt, utfört med lie. Och på liens skaft finns fyra bokstäver inristade. Utredningen kring den liemördade mannen tyder snart på att flera våldsdåd är att vänta. Har de fyra bokstäverna med morden att göra? Är de en hälsning från mördaren? Länsman Morells intensiva arbete för honom till nya trakter och nya skrämmande möten.

Liemannen utspelar sig i 1840-talets Ångermanland, i en landsbygdsmiljö som till det yttre är tryggaste man kan tänka sig...

(baksidestext)
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Han vaknade i skräck och det tog honom en lång stund att förstå var han befann sig. Det var den skarpa lukten från halmen i madrassen och det trånga bädden, som fick honom att långsamt begripa var han var.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
historisk kriminalroman
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
238
Språk