Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Djävulsformeln

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Man kan bara hoppas att den här studien i nutidsmänniskans seder och bruk överlever det ytliga intressets änglamakerskor. (Dagens Nyheter)
Djävulsformeln innehåller passager som gör ont att läsa. (Expressen)
Efter Den högsta kasten återkommer Carina Rydberg med en ny och ännu mer självutlämnande roman. Den utspelas i Stockholm, där hon dras in i ett erotiskt maktspel, och bland vår tids nomader på ett dykläger på Maldiverna. Carina Rydberg går här vidare i sin obevekliga rannsakan av spelet mellan människor. Och envisast skärskådar hon sina egna mest förbjudna önskningar – att vara orsak till andras olycka. Med hjälp av Djävulsformeln skapar hon i sin fantasi olika situationer, som en efter en manifesterar sig i verkligheten. Är det bara slumpens spel? Eller finns det något okänt, en främmande kraft, som driver verkligheten till den gräns där skillnaden mellan fiktion och realitet utplånas?

(Bonnier Pocket)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

423

Förlag

Språk