Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hon simmade i havet vid Guanagaspar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Harry, sonen till ett indiskt hembiträde, och Rose, dottern till moderns välbeställda arbetsgivare, är oskiljaktiga som barn. Deras vänskap känner inga gränser som klass, ras eller andra subtila hierarkier som kan råda på den karibiska ön Guaganaspar. Men bandet mellan dem bryts abrupt den dagen under andra världskriget som amerikanska trupper invaderar ön. När deras vägar många år senare korsas i Vancouver i Kanada, där Harry inrättat sig och har ett bra liv, inleder de ett livsbejakande förhållande. För Rose är det ett uppvaknande, för Harry ett slags återupprättelse. Rose bestämmer sig i hemlighet för att ändra ödets vägar för dem båda och en serie dramatiska händelser tar sin början.

En lyrisk, hudlös, men också spännande berättelse om kärlek mot alla odds, om en mans ambitioner, hans misslyckanden och triumfer, och om den eufori som kommer av att trotsa det liv man är född till.

(Bonniers)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

316

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk