Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Se in i solen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Varför är minken ytterligt seglivad?

Det är en av de frågor Jean Serjeant bär med sig hela livet, från barndomen i mellankrigstidens England fram till det att läsaren skils från henne år 2021.
Jean får en vanlig uppväxt i ett vanligt landsortssamhälle. Hennes familj är också mycket vanlig - bortsett från morbror Leslie, en excentrisk person som tar med sig Jean på golfrundor, visar henne cigarettrick och lär henne Skosnöreleken. Han förser också som brorsdotter med upplysningar som framkallar nya frågor. Hur kan till exempel Mussolini veta hur en slipsten kan dras? Och varför gillar inte judar golf?
När andra världskriget bryter ut är Jean sjutton år. Mötet med Tommy Prosser, en flygofficer som fått tillfälligt flygförbud, sätter djupa spår hos henne. Hans öde ger upphov till ytterligare en fråga som följer henne livet ut: vad är mod?
Genom två decenniers äktenskaplig olycka, kringflackande år som ensam mor och en lång ålderdom fortsätter Jean att grubbla på dessa och andra frågor - tills hon i sitt hundrade år kliver ombord på ett jetplan och stiger rätt mot solen...

I sin nya roman ger Julian Barnes återigen prov på sin originalitet, sin infallsrikedom och sin förmåga att ständigt överraska. Med ömsinthet och försonande humor skildrar han ett alldeles vanligt levnadsöde så att det (och alla människoöden) framstår som en rik och mångskiftande väv, full av dolda samband och olösta gåtor.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

233

Förlag

Språk

Översättare