Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rika barn leka häst

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Royal Ascot av de närmaste kallad Putte, är den dyraste fullblodshingst som införts till Sverige. När han försvinner spårlöst ur sin paddock på Strömma gård blir uppståndelsen stor bland de förmögna ståndspersoner som rår om honom. Hela Mälardalen måste kanske vändas över ända för att hitta dyrgripen.
Och de mystiska händelserna är inte slut.
Varför säger den lilla flickan till Ulla Trenter att hon är Camilla, som hon just inte liknar alls? Varför verkar alla delägarna i Royal Ascot så förtegna och fientliga? Harry Friberg och Ulla börjar leta efter hingsten i Sörmland. De snärjs allt mer av trådarna i ett mystiskt spel under ytan på ståtliga herrgårdar och i leende hagar.
Och till sist slår åskan ner. En äventyrlig affärsman och hemlighetsfull kvinnokarl hittas med krossår i huvudet utanför ett paddockstaket i en avsides obygd. Gåtorna flätas listigt i varandra i en ovanligt charmerande och spännande mysdeckare, där miljön är trivsam och annars oåtkomlig - den sörmländska hästaristokratien.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

219

Språk