Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tittaren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hur framgångsrik kan man bli? Marcus Tirén är lite över trettio. Han har allt: en fantastisk fru, en underbar dotter och en sagolikt välskött karriär. Själsligt solsken, inga snubbeltrådar på vägen mot den absoluta toppen. Men då börjar det. Fallet.
Inget syns på ytan. Men vardagssituationer som Marcus tidigare klarat galant blir plötsligt till oöverstigliga prövningar. Han måste gå med en plastpåse i fickan ifall han skulle behöva kräkas. Familjen som just har fått ytterligare tillökning blir ett fängelse. Och den döde polacken som hemsöker honom i drömmarna - vem är det han liknar? Framgången har fått ett pris. Tillvaron blir obegriplig och Marcus tar till den enda strategi han kan - han springer ännu snabbare. Tänker snabbare, pratar snabbare, håller kortare möten. För de kan inte ta dig när du springer.
Tittaren är en lika obehaglig som underhållande berättelse om en tillvaro som sakta men säkert glider huvudpersonen ur händerna, om karriärstress, managementmani och om vad som händer när en människa med kontrollbehov tappar all kontroll. (Baksidestext, 2010)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Mannen i gruset låg på sidan, som om han befann sig mitt i steget. Som om han var på väg mot någon eller från någon. Kanske var han på väg bort från blickarna som kastades av den växande men utspridda samlingen söndagsflanörer. Kanske var han på väg bort från fåglarna som sjöng i träden på Narvavägen. Kanske var han redan borta, redan död?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

245

Språk