Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tre trappor upp med hiss

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är år 1937.
Lotten och hennes mamma har blivit lämnade ensamma. De äger ingenting och måste klara sig på egen hand. Tillfälligt har de bott ute på landet i en liten dragig vindskupa, där de inte varit särskilt välsedda.
Men så söker mamma plats inne i stan, och de kommer till en stor våning i ett fint hus med hiss. Mamma får gärna ha Lotten boende hos sig, och hon börjar skolan i stan. En helt ny värld öppnar sig för henne.
I familjen där mamma arbetar finns en flicka, något år äldre än Lotten. Hon heter Marion och anses vara "besvärlig". Mamma försöker av olika skäl hålla Lotten borta från Marion - liksom hon förbjuder henne att på egen hand ge sig ut i våningen. Lotten måste hålla sig inne i deras rum. Men det blir inte så lätt eftersom Marion i hemlighet uppsöker Lotten...
En viss roll spelar också en förmodligen stulen kattunge, Rosita, och en gosse vid namn Hjalmar.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

245

Språk

Utgivningstid

Sidantal

263

Förlag

Språk

Översättare