Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fever pitch

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Fever Pitch är Nick Hornbys egen charmfulla, underfundiga och intelligenta berättelse om kärleken till Laget med stort L, Arsenal. Passion, hetta, tårar, förtvivlan – det handlar om livet som fotboll eller fotboll som liv. Det är en bok om att vara fotbollfan till 110 procent, om far och son, om förälskelser och flickvänner, om engelskt klassamhälle, om att växa upp, hitta sig själv och forma sitt liv.
Vi följer Nick från den första matchen på 60-talet fram till idag då han bor bara ett stenkast från Arsenals hemmaplan. Han missar aldrig en hemmamatch – och har ofta undrat vad som skulle hända om han blev far den dag då Arsenal spelar cupfinal …
Fever Pitch är boken som blev en stor bestseller i England och som nu har filmats med manus av Nick Hornby. Huvudrollen spelas av Colin Firth, känd från ”Den engelska patienten” och inte minst som mr Darcy i ”Stolthet och fördom”. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Det finns där hela tiden och väntar på en chans att komma fram.
Jag vaknar vid tiotiden, gör i ordning två koppar te, tar med dem till sovrummet och ställer dem på ömse sidor om sängen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en i laget

Utgivningstid

Sidantal

291

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

328

Förlag

Språk