Varje dag har vi en liten tävling

Typ

faktaböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Alla säger att jag håller på att tappa mina byxor, att de bara hänger på mig. De förstår inte! Det förstår inte att det är min mage som är så stor att den knuffar ner byxorna hela tiden. De förstår ingenting!"

Det här är en berättelse om en mångårig kamp mot en förrädisk sjukdom. Det är en berättelse om träning, yrsel, tjockkänslor och ångest. Men det är också en berättelse om att långsamt ta sig tillbaka till livet. Om vänskap, kärlek, mod och musikens starka kraft. Baserat på sina privata dagboksanteckningar har Hanna Österberg skrivit boken hon själv hade velat läsa när hon var sjuk i anorexia. Den passar för anhöriga, behandlare eller personer som har eller har haft ätstörningar.

Hanna Österberg är född 1978 och bor i Stockholm. Hon är utbildad beteendevetare och dessutom DJ under namnet Knivflickan sedan fem år tillbaka.

"Delar av innehållet är chockerande. Men Hanna känns aldrig som ett offer. Inte ens när hon berättar hur hon slår sönder sin arm med en sten för att straffa sig själv. Istället är hon cool som en actionhjälte."
Benedicte Andersson, Tidskriften Bon

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

193

Språk