Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kobrans öga

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Under en joggingtur på Djurgården gör advokat Ulrika Stål en makaber upptäckt: i ett träd dinglar en kvinnokropp, vaktad av en stor, uppenbart stressad hund. Ulrika håller huvudet kallt, tills hon plötsligt inser vem den döda är. Viljelöst sugs hon ner i en dynghög av minne från en uppväxt hon gjort att för att glömma. Kvinnan är den faster som Ulrika växte upp hos och som före sin död varit en fruktad och oberäknelig chef i läkemedelsbranschen.
Det ses därför inte med blida ögon att just Ulrika Stål blir den mordmisstänkte forskaren Lars Melins försvarsadvokat. Frågan är om Melin velat hämnas på en avskydd överordnad eller om det ligger något i hans förvirrade berättelse om ett vaccin som hotar en hel nation svenskar?

I Kobrans öga dras den kontroversiella advokaten Ulrika Stål in i ett fall som inte bara rör sig om en läkemedelsskandal med förödande konsekvenser utan som också tvingar henne att möta demoner ur det förflutna. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Textutdrag

Trots att det var söndag vaknade hon tidigt. Gryningen silade in genom tunna gardiner och bländade som en strålkastare mot de ännu slutna ögonlocken. Minnet av drömmen fanns kvar. Hur slutade den?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

351

Språk