Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nedoviggen

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:

Vad är "Nedoviggen" för något?
Jo, det är vad man kallar den kluriga tolvåringen Enok – klenväxt men med stora nyfikna öron – som genom Olof Granholms berättelser har blivit en klassisk figur i svenskösterbottnisk småbrukarmiljö.

Men andligt småvuxen är nog inte den lilla piggelinen. Hans livsaptit och glada nyfikenhet förmår ingenting rubba, när han på det mest dråpliga sätt ifrågasätter vuxenvärldens normer och dumheter.

I Nedoviggen har Olof Granholm kommit fram till slutet av 30-talet, en tid som präglas av stöveltramp och en militant uppmarsch inför andra världskriget. Nedoviggen är en fortsättning på böckerna om Enok: Hästhandlarens son, Kobaggen och Påläggskalven.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

129

Språk