Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Andra sidan Alex

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sophie och Alex är medievärldens älsklingar. De är det perfekta paret, har fyra barn och driver tillsammans en framgångsrik tidskrift. Men bakom den vackra ytan döljer sig ett destruktivt förhållande i djud kris. Alex drickande gör honom våldsam, och allt oftare tvingas Sophie dölja spår av misshandel samtidigt som hon desperat försöker hålla ihop familjen.
Andra sidan Alex är en närgången skildring av ett förhållande i sönderfall och av mediekarusellens destruktiva baksida. En stark roman om passion, sex, våld, skvaller, svek och krossade drömmar.

Med Andra sidan Alex, som utkom första gången 1996, slog Unni Drougge igenom som författare. Romanen har blivit en modern klassiker som ständigt hittar nya läsare.

(Bazar förlag)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det var den internationella kvinnodagen. Alex konstaterade det med en lätt fnysning när han slängde kvällsblaskorna på köksbordet. Han gick fram till fönstret och kikade ner över Mariatorgen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

362

Förlag

Språk

Lisätietoja

ny uppl. 2002, Bazar förlag