Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Labyrint

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

LABYRINT är en roman med stor spännvidd. Den vänder sig både utåt och inåt - utåt mot ett Europa, vars pulsslag författaren avlyssnar under resor till Berlin, Prag, London, Paris, för att nämna bara de stora huvudstråken. Inåt mot huvudpersonen Martin, vars inre väg går genom en labyrint av starka emotionella upplevelser med nutidsmänniskans hela brännande problematik i centrum. Han griper efter en vision av oförstörd natur, av uppbyggande mänsklighet, som innefattar hustrun Anna, den rena och starka, barnen, sommarmiljön i Porkala, skärgårdshavets övärld, det svenska språk som är hans hammare och mejsel och de konstverk som talar till honom med oförgänglig skönhet genom tidernas flykt.
Det finns en frän realism, en het puls och obeveklig sanningslidelse i Cleves prosa men också en rikedom på målande detaljer, en sprakande och lysande ordkonst som gör Labyrint till ett diktverk av sällsynt resning.

LABYRINT är tredje delen i en trilogi som började med Vit eld och fortsatte med Påskägget.

(från bokens baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

306

Språk