Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Skönhetens linje

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Denna Booker-prisbelönta brittiska roman utspelar sig under fyra år i mitten av 80-talet. Thatcherkulten bland de konservativa är på väg att nå sin kulmen samtidigt som AIDS börjar skörda fler och fler offer.
Nick Guest har precis avslutat sina studier vid Oxford och blir inbjuden att bo hos sin vän Toby Fedden och hans familj i Notting Hill över sommaren. Tobys far Gerald är nybliven konservativ MP och familjen rör sig vant bland aristokratiska och politiska högdjur.
Här träffar Nick Tobys karismatiska men destruktiva syster Catherine som ger Nick det stöd han behöver för att komma ut och leva som homosexuell man.
Nick blir förtrollad av att röra sig bland makthavare och miljonärer, och av det ljuva livet han får prova på genom familjen Fedden och deras vänner. Men det finns sprickor i den glänsande fasaden.
Skönhetens linje är en fullständigt magnifik berättelse om brittisk överklass och aristokrati – om utlevelse, otrohetsskandaler, sex och droger. Men också om kärlek och människors sårbarhet – oavsett vilken klass de tillhör eller hur de väljer att älska.
Med Skönhetens linje visar Alan Hollinghurst att gaylitteraturen har en självklar plats i den litterära kanon - och av egen kraft just som homolitteratur.

(Normal förlag)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

468

Förlag

Språk

Översättare