Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den magiska stenen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Första delen i en storslagen trilogi om kung Arthur, här en ung pojke, och hans gamle vän Merlin, på 1100- och 1200-talet. Av Merlin får Arthur en blank och vacker sten. Det kommer att bli Arthurs värdefullaste ägodel. En berättelse om sagor, myter och vardagslivet på ett stort gods där Arthur växer upp och drömmer om att bli riddare.
Året 1199. Den unge Arthur, som lever på godset Caldicot i södra England, drömmer om att bli riddare. En dag får han en glänsande svart sten av sin fars gamle vän Merlin. I den stenen börjar han se en märkvärdig berättelse om sin namne, legendernas Kung Arthur. Kevin Crossley-Holland är en välkänd poet och författare med sagor och myter som specialitet. Den magiska stenen är första delen i en storslagen trilogi. På svenska finns också Vid Korsvägen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

359

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

336

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Fortsättes av: Vid korsvägen. - Träsnitt hämtade från medeltida illustrationer

Första publikation

ja

Språk