Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Himmel över Everest

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Mount Everests basläger befinner sig en grupp från det berömda modeföretaget Villari. Alla är oerfarna bergsbestigare. Men året är 2000, oskuldens år och världens högsta berg tillhör inte längre bara elitklättrarna. Nu trängs också societeten där - de som köper sig en plats på toppen precis som en Porche eller ett diamanthalsband.
Gruppens guide Giuseppe Cagliari är erkänt skicklig, men trycket på honom ökar och i hans expedition växer spänningarna. När sällskapet beger sig uppför berget tidigt på morgonen den 13 maj brister något hos guiden. I den tunna luften förlorar han omdömet och leder klättrarna för sent mot toppen. På vägen ner slår ovädret till och expeditionen fastnar i ett piskande inferno.
Medan mörkret tätnar på Everest väcks ett hopp om att stjärnklättraren Jacob Engler ska rädda de utsatta. Men Jacob är svartsynt, arg och möjligen sjuk och vägrar hjälpa amatörerna på berget. Ju mer katastrofen djupnar, desto mer blottas de gamla såren och i den bistra atmosfären uppe i dödens zon kryper galenskapen och hallucinationerna fram. (Baksidestext Piratförlaget 2005)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Högt uppe på Everests sydostkam satt Giuseppe Cagliari och även om kapuschongen och glasögonen dolde hans lite bondska ansikte lyste högernäven vit och naken och det borde ha varit illa nog. Men det bekymrade honom inte längre.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

389

Språk