Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

EU-politikerns död

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

EU-politikerns död är Per Gahrtons andra thriller i politisk miljö med den mörkhåriga Malmöjournalisten Vera Hamadi, som siktar in sig på alla sorters skumraskfigurer lika träffsäkert med sin Canonkamera som med sin Berettapistol. EU-politikerns död utspelar sig huvudsakligen i EU-parlamentets olika byggnader i Bryssel, Stasbourg och Luxenburg - miljöer som Gahrton lärt känna väl under sina år som EU-parlamentariker för miljöpartiet de gröna sedan 1995.
Vera Hamadi, som fått sitt efternamn och sin grundläggande träning i brottsbekämpning i ett palestinskt flyktingläger, rycks här ur kvällstidningsredaktionens vardagslunk av ett anonymt brev med blodiga bilder och sugs in i en mystisk konspiration som syftar till att ta kontrollen över EU:s utveckling, samtidigt som hon motvilligt blir blixtförälskad i en fransk f d studentrevoltör som har en helt annan syn på EU-samarbetet än hon själv. Jakten på konspiratörer och mördare drar iväg både i historien och geografin med en dramatisk höjdpunkt i den franska småstaden Vichy, huvudstad för Frankrikes quislingregim under andra världskriget. Upplevelserna har omvälvande effekter på Veras själsliv och hon undrar i nattliga samtal med mormor Hertha om hon håller på att förvandlas till en känslolös "killer".

(Baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en politisk thriller i EU-miljö

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

360

Förlag

Språk