Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Odens öga

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Odens öga utspelar sig i Sverige idag men i ett delvis annorlunda Sverige. Det är ett Sverige med djupa religiösa motsättningar mellan en luthersk majoritet och minoriteter av katoliker och hedningar.

Det är ett Sverige där demokratin är bräcklig, korruption är vardag och våldet är nära. När en kristen före detta minister hittas hängd i ett träd och hedniska tempel brinner, får den lutherske doktoranden Mathias ett oväntat uppdrag. Han förmås att bege sig till Hedniska Universitetet i Östersund, för att i hemlighet söka efter en förbjuden hednisk sekt, som misstänks offra sina fiender till Oden. Resan dit tvingar Mathias att återse människor han en gång valt att lämna. Den kastar in honom i situationer han själv inte kan styra över och tvingar honom att ta ställning. Var står han själv i den till synes olösliga konflikten mellan kristet och hedniskt, mellan våld och ickevåld, mellan sitt uppdrag och dem som står honom nära?

Kriminalromanen Odens öga av Håkan Strömberg handlar om ett nutida Sverige som kunde ha existerat om historien tagit en annan bana.

(Ordfront förlag)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

271

Förlag

Språk