Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En tid för hjältar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I början av 1690-talet brändes en trollkona ute på Södertörn. Men innan hon dog skrek hon ut förbannelser över Sorundabygden. Minnet av denna häxa lever kvar i trakten och en efter en slår de onda förutsägelserna in. Så, vid julen 1707, närmar sig en ryttare i isande snöstorm Spångbro värdshus. Det är en karolinsk officer. Han för ofärd med sig till mångas gårdar och sockenborna tror sig snart veta vem han är – Överste Hin som trollkonan en gång profeterade om. Det är den dramatiska upptakten till

Karolinersviten.

Lars Widdings nya stora romanserie från Karl XII:s tid. Som alltid i Lars Widdings romaner utspelas befängda och festliga upptåg mot en bakgrund av mörkt allvar och tragik. Sceneriet växlar mellan det brokiga folklivet i Stockholm och Sorunda socken och de blodiga fältslagen i Polen och Ukraina. Människor från alla samhällsskikt möts och skiljs av ett lekfullt eller hårdhänt öde. Hela den karolinska tiden väcks till liv, muntert, äventyrligt, eländigt, gripande.

En ny historisk roman i en serie som kommer att bli lika klassisk som Sorundasviten.
(Baksidestext)

Karolinersviten fortsättes av: En tid för vreden ; De fyra ryttarnas tid ; Den siste karolinen

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

De brände en trollkona på bål uppe på skogsbacken vid Frölunda malm, alldeles vid gränsen mellan Sorunda och Grödinge socknar på Södertörn.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

488

Förlag

Språk

Illustratör