Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Utpressarna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Roland Hassel är ute på spaning och gör ett rutinbesök på ett mindre flygbolag. Ägaren passar på att visa honom ett utpressningsbrev: ”Betala – annars spränger vi ett plan och dödar din fru.” Det rör sig om många miljoner men han har ändå inte brytt sig om hotet.
Plötsligt blir det allvar. Medan Hassel är där kommer beskedet om att ett taxiplan sprängts i luften med besättning och passagerare. Samtidigt blir Hassel vittne till att ägarens hustru skjuts till döds.
Detta är upptakten till en serie likalydande hot mot medelstora företag – betala eller vis spränger och dödar. Skräcken sprider sig och de flesta hotade betalar. Några önskar dock hjälp av polisen. Men trots omsorgsfull planläggning misslyckas polisen gång på gång med att spåra utpressarna. Varför?
Är det hårdföra politiska terrorister som står bakom dåden? Och vad är det man inbillar sig att hassel vet? Gång på gång försöker hänsynslösa torpeder skrämma honom till tystnad och även oskadliggöra honom på de mest brutala sätt. De är ytterst nära att lyckas … (Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Någon granskade mig genom dörrens titthål och sådant inger alltid en känsla av obehag, man blir en insekt på ett objektglas som en okänd studerar i vem vet vilka avsikter. Egentligen skall man inte märka att man blir betraktad, men man vet det med ryggmärgen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en Roland Hassel-thriller

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

372

Förlag

Språk