Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gårdshuset

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Baksidestext:
Familjen, mamma, pappa, tvillingarna Kalle och Josefin, Arthur, Georg och Ella har just flyttat från en sardinburk i Borgå till ett nästan eget hus mitt i Helsingfors. Allting blir annorlunda och ligger nära till hands. Även om gården, en mörk och ekande asfaltbrunn, inte är så mycket att skryta med.
I Korplax i Karleby har en annan familj splittrats av missväxt och farsoter det fruktansvärda hungersåret 1867, då sjöarna låg frusna ända till midsommar. Torparpojken Anders ger sig ut på vägarna för att söka sin lycka långt borta i Helsingfors.
I gårdshuset börjar det hända konstiga saker. Osynliga hästar trampar i cykelkällaren och familjens överraskningsgäst, den svarthårige Isolde, tror att hon håller på att bli tokig när någon gråter i hennes rum. Någon som levde för länge sedan...

En bok för barn och vuxna om händelser på en och samma plats under olika historiska tider. Händelser man kan gissa sig tilll, men kanske gissa fel.

Annika Luther har tidigare skrivit ungdomsromanen Bronsåret.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

- Gua! Gua!Guaahaahaahaahaahaa!
Den stora gråtruten med de bleka ögonen svepte in över den tysta gården. Det hade duggat under natten och små vattenpölar blänkte på asfalten.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

183

Språk

Lisätietoja

Pocketuppl. 2010