Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Var är Jane Eyre?

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Året är 1985, platsen är Storbritannien. Krimkriget pågår fortfarande, tidsresor är vardagsmat och klonade drontar finns i var mans hem. Här tar man litteratur på blodigt allvar: gatustrider utkämpas mellan militanta shakespearetolkare och att förfalska Byrons dikter är ett grovt brott.

Torsdag Nesta är specialagent vid Litteraturroteln i London. Plötsligt upptäcker man att Mr Quaverley i Dickens roman är utplånad i alla senare utgåvor och strax därefter finner man honom mördad. Riktigt allvarligt blir det när Jane Eyre kidnappas. Torsdag Nesta blir tvungen att själv bege sig in i romanen för att förhindra att kaos bryter ut …

Var är Jane Eyre? är skriven i samma anda som Liftarens guide till galaxen. Den har legat på New York Times bästsäljarlista och blivit en kultbok över hela världen. Detta är den första boken om litteraturkriminalaren Torsdag Nesta.

(Leopard förlag)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

358

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk