Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Numret till Calicut

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
En regnig septembernatt tar en hacker kontroll över ett av Sveriges största vattenkraftverk. Alla dammluckor öppnas och under en timme skapar framvällande vattenmassor förödelse och skräck.

Förre invandrarministern Bertil Wide försvinner spårlöst under katastofen.

Nationen väntar på attentatsmännens krav. Myndigheter och media är eniga. Den internationella terrorismen har nått Sverige.

Geetha Kumari har gjort en fantastisk klassresa; från fattig fiskförsäljerska i Indien till firad professor i Cambridge. Nu är hon i norra Sverige i ett ärende hon inte vill avslöja.

Marit Sköld är en ung, orutinerad lokalreporter på Norrlands Nyheters redaktion i Lycksele. Med ungdomlig iver och beslutsamhet söker hon sig fram mot den överraskande upplösningen.

Numret till Calicut är en spännande thriller, men samtidigt ett viktigt inlägg i debatten om myndigheters och medias roll i samhället.
- Jag vill visa hur löst rättssäkerheten sitter i ett samhälle som känner sig hotat. Vi förlåter myndigheterna vilka övergrepp som helst bara vi först blivit tillräckligt rädda. Då det gäller att skrämma folk har media och myndigheter gemensamma intressen, säger Calle Hård.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

368

Språk