Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kära min syster

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I 1880-talets Sverige är den gifta kvinnan omyndig, men en änka bestämmer själv över sitt liv. Susanna Henderson kan efter Adrians död göra med sin förmögenhet vad hon vill, och hon vill göra något för sina medsystrar. Livet har börjat te sig lite lättare för unga kvinnor, men de kan fortfarande mötas av fördomar. Susanna vet av egen erfarenhet hur begåvade flickor nekats skolgång och vidareutbildning, och hon vill skapa en skola, sådan hon sett den på Rostad hos mamsell Fryxell – bara ännu lite friare, ännu mer individuellt utformad. Med hjälp av duktiga medhjälpare lyckas hon, och hennes flickpension får det bästa rykte.

Susanna har nått sitt mål, men hon har varit änka länge och hon är ännu ung. En dag möter hon den man hon vill ha, och hennes liv tar en ny vändning.

(Bonnier)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

250

Förlag

Språk

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk