Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Krigsbarn

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Någon vill betala fyra miljoner kronor för att ta livet av journalisten Karin Sommer. Den lejde mördaren är lika ovetande som Karin om varför hennes liv är värt så mycket pengar. Polisen ger Karin livvaktsskydd samtidigt som man försöker ta reda på varför någon vill ta hennes liv. När mördaren begår ett misstag blir situationen ännu allvarligare.

Vad är det som händer? Och varför är Karin Sommer inblandad i denna märkliga dramatik. Två kvinnors ödesdigra möte under andra världskriget visar sig ha stor betydelse, liksom en östtysk vetenskapsmans livslånga forskning. Bit för bit rätas frågetecknen ut.
På ett fascinerande sätt berättar Gretelise Holm en historia där spåren går tillbaka till andra världskriget och keder ändå fram till Danmarks inblandning i Irakkriget.
Krigsbarn är Gretelise Holms tredje bok om journalisten Karin Sommer.
(Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

längs flyktvägen låg döda människor och döda hästar och Gertrud tänkte rationellt att det på sätt och vis var bra att det var minst tio minusgrader. Så ruttnade åtminstone inte liken. Där låg också sjuka och sårade som höll på att dö.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

325

Språk

Översättare