Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tom Clancys op-center. Belägring

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Detta är den fjärde delen i Tom Clancys & Steve Pieczeniks serie om Op-Center, Förenta Staternas specialkommando för hantering av krissituationer. Paul Hood har nu avgått som chef och Michael Rodgers är på väg att ta över. Hood befinner sig tillsammans med sin familj i FN-högkvarteret i New York för att lyssna till en konsert där deras dotter medverkar. Konserten ges för tio länders ambassadörer i säkerhetsrådets sessionssal. Hoods familj måste av säkerhetsskäl följa konserten via monitorer i ett annat rum.

Samtidigt sätter fem terrorister sina planer i verket att inta FN-byggnaden, ta gisslan och kräva en stor lösensumma. I en skåpbil kör de iklädda rånarhuvor rätt in i FN-husets entréhall, dödar fyra säkerhetsvakter och tar sig in i salen, där de tar de närvarande som gisslan och kräver att 250 miljoner dollar sätts in på ett schweiziskt bankkonto samt att de får fri lejd med helikopter. De hotar att döda en delegat i timmen till dess att man uppfyllt deras villkor.

(Bra Böcker)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

Belägring

Utgivningstid

Sidantal

319

Språk

Översättare