Familjen Skurk

Bokhylla

12 böcker

9.9.2022
|Alla bokhyllor

Familjen Skurk är en rolig serie för barn 6-9 år, som är nybörjarläsare eller vill ha något enkelt att läsa. Serien har skapats av Anna Hansson, som har skrivit många böcker för barn.

Familjen Skurk är en familj som består av mamma, pappa, Mozart och Flora, samt dinosaurien Rex. Familjen kommer från en annan planet. De liknar människorna på jorden (jordlingar säger familjen Skurk om människorna), men de har tio tår på varje fot! Dessutom är deras blod inte rött, utan lila. Böckerna kan läsas i vilken ordning som helst, men om man vill läsa om hur det gick till när de kom till jorden kan man börja med boken "Familjen Skurk flyttar till jorden". Där får man också veta varför barnen heter Flora och Mozart och varifrån efternamnet Skurk kommer (de är inga tjuvar). 

Det är inte lätt att komma till en ny planet, där man inte känner till hur duschar fungerar eller vad en teve egentligen är. I serien får vi bland annat följa med familjen på camping (där måste de bada med skorna på för ingen människa har ju tjugo tår!), tivoli och så får vi se hur det går när de ska lära sig cykla och skadar sig så att de måste besöka sjukhuset. 

Familjen Skurk och den magiska julkulan är en adventsbok med 24 korta kapitel, i väntan på julen. De vet inte vad jul är, för det firas inte på deras hemplanet.