Ungdomslitteratur

Bokhyllor

Aurora-serien (Bente Pedersen)

anna_e
7.5.2021
Bente Pedersen är en norsk författare som skrivit ett stort antal böcker, för ungdomar och vuxna. För vuxna finns bl.a. de långa serierna "Huset Arent" och "Tre systrar". I den här bokhyllan listar jag hennes ungdomsserie Aurora som nu finns i 19 böcker.

19 böcker

Bekanta dig med hyllan Aurora-serien (Bente Pedersen)

"Man läser" böcker

anna_e
16.4.2021
En ny läsekampanj som heter "Man läser" vill uppmuntra pojkar och unga män till att börja läsa. Intresset för läsning är lågt när det gäller pojkar. Kampanjen tar bland annat hjälp av kända män som är populära bland den yngre befolkningen.

49 böcker

Bekanta dig med hyllan "Man läser" böcker

Harry Potter

anna_e
8.4.2021
Joanne Kathleen Rowling är författaren bakom megasuccén Harry Potter. Sju böcker ingår i originalserien, dessutom finns en åttonde bok som utspelas nitton år senare.

12 böcker

Bekanta dig med hyllan Harry Potter

Cirkusdeckarna

anna_e
8.4.2021
För er som vill läsa om cirkustvillingarna Kaspar och Katinka kommer här hela serien! Bokhyllan är uppställd enligt ordningsföljd, men böckerna behöver inte läsas i rätt ordning. Det finns också några böcker om Kaspar och Katinka som är lättlästa.

29 böcker

Bekanta dig med hyllan Cirkusdeckarna

Boktips till Helmets lilla läsutmaning 2021

anna_e
5.1.2021
Ni kanske har hört talas om läsutmaningen från Helmet, som har 50 punkter på sin lista. Det finns även en liten utmaning med 25 punkter. Det är samma punkter som på den med 50, bara färre. På Sidospår kan ni hitta den lilla läsutmaningen i sin helhet.

28 böcker

Bekanta dig med hyllan Boktips till Helmets lilla läsutmaning 2021