Ungdomslitteratur

Bokhyllor

Cirkusdeckarna

anna_e
2.9.2020
För er som vill läsa om cirkustvillingarna Kaspar och Katinka kommer här hela serien! Bokhyllan är uppställd enligt ordningsföljd, men böckerna behöver inte läsas i rätt ordning. Det finns också några böcker om Kaspar och Katinka som är lättlästa.

26 böcker

Bekanta dig med hyllan Cirkusdeckarna

Tove Janssons Muminböcker

anna_e
17.1.2020
I år (2020) är det 75 år sedan den första Muminboken gavs ut! Den heter "Småtrollen och den stora översvämningen". I den boken letar Muminmamman och Mumintrollet efter sin pappa som är ute på äventyr. Det börjar regna med en stor översvämning till följd.

11 böcker

Bekanta dig med hyllan Tove Janssons Muminböcker

Ewa Christina Johansson

anna_e
17.1.2020
Den här bokhyllan innehåller en del av Ewa Christina Johanssons böcker för barn. Det handlar ofta om spöken, mysterier och monster. Rysligt bra böcker! Alla böcker som har ordet 'hemlighet' i titeln handlar om Ella och hennes tvillingsyster Ida.

20 böcker

Bekanta dig med hyllan Ewa Christina Johansson

Helmets lilla läsutmaning 2020

anna_e
7.1.2020
Här har vi samlat en del böcker som passar in för dig som vill följa Helmets lilla läsutmaning 2020.  Utmaningen har 25 punkter. Några punkter måste du som läsare själv välja bok till, t.ex.

56 böcker

Bekanta dig med hyllan Helmets lilla läsutmaning 2020

Halloween

anna_e
18.10.2019
Det börjar närma sig Halloween! Här är en lista över böcker som handlar om Halloween. Lämpar sig både för yngre barn som kan läsa själv och lite äldre barn och ungdomar. 

25 böcker

Bekanta dig med hyllan Halloween