Cirkusdeckarna

Bokhylla

33 böcker

28.7.2022
|Alla bokhyllor

För er som vill läsa om cirkustvillingarna Kaspar och Katinka kommer här hela serien! Kaspar och Katinka jobbar med sina föräldrar (som sällan förekommer i böckerna) på en kringresande cirkus. De får privatundervisning av en lärare som också deltar i cirkusen, genom att kasta knivar. Cirkusdirektören älskar äpplen och clownen är sur. Andra som förekommer är t.ex. en trollkarl och en djurskötare. Kaspar och Katinka gör akrobatiska konster och jonglerar, ofta tillsammans med hästen Lorenzo eller tigern Tiger. I varje bok kommer de till en ny stad där det sker ett mysterium som cirkusdeckarna försöker lösa när de inte uppträder.

Bokhyllan är uppställd enligt ordningsföljd, men böckerna behöver inte läsas i rätt ordning.

Det finns också några böcker om Kaspar och Katinka som är lättlästa, dvs. med kortare text och färre sidor. De lättlästa böckerna riktar sig till 6-9-åringar, eller nybörjarläsare, medan huvudserien är riktade till 9-12-åringar. De lättlästa böckerna står sist i bokhyllan. De har ljusblåa pärmar.

Dan Höjer heter författaren. Böckerna är roliga och spännande. En del böcker har svartvita illustrationer, medan andra böcker har bilder i färg. Huvudserien är illustrerad av Stina Lövkvist medan de lättlästa böckerna har illustrerats av Tomas Antila.