Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Moskva, jag älskar dig inte

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En svindlande resa genom Moskvas undre värld.

Moskva, jag älskar dig inte är en av de starkaste romaner som kommit ut i Ryssland på senare år. En svindlande resa genom Moskvas undre värld. Sergej Minajev, författare till en rad storsäljande romaner, manar här fram bilden av en dekadent, rotlös stad genomsyrad av korruption och penningdyrkan.

Snabba stålar, fet framgång - det är vad som hägrar för dem som flyttar till Moskva. Men för de allra flesta blir drömmarna aldrig verklighet - utom om man av en slump råkar komma över en attachéväska med en miljon dollar …

Det är pengar som några tjetjenska gangsters skickat med bud genom Moskva som ett led i en affärsuppgörelse. Men efter att budet, en misslyckad wannabe, själv försökt lägga beslag på pengarna kommer väskan snart på avvägar och vandrar från ägare till ägare: från fixare till småförbrytare, från gästarbetare till korrupta snutar, från ambulansförare till mobiltelefonförsäljare, från hallickar till knarklangare.

Som en Tarantino-film i bokform…

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

313

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk