Scandorama

Typ

romaner
tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Välkommen till NeoScandia. Du kommer knappast in, men det är lätt att bli visad ut. Det blir inte vackrare än så här, tro mig. Det blir inte renare.

Välkommen till NeoScandia. Du måste gå genom säkerhetskontrollen till vänster, här är ditt rum i karantänstaden, vi har sett ditt visum, vi överväger, vi kan ha nytta av dig. Till höger är vägen åter och bort till Neuropa. De flesta visas tillbaka dit.

Scandorama är en skandinavisk dystopi – eller utopi? Ett idyllsamhälle, en plats man vill ska vara perfekt, en elitstat inom stängda gränser.

Stohome är rent, ljuset klart. På andra sidan viken finns Helsingy City, nedgånget och ruffigt, det här är Miskatts stad. I spillrorna av staden finns de spillror av mänskligheten som egentligen inte ryms i Scandorama, de missanpassade. Hon, Miskatt, är en av dem, en Homo Felinus: en genetisk hybrid mellan kvinna och katt. Miskatt går under jord för att livnära sig på ljusskygga motståndsuppdrag och dras allt längre ifrån en viss golden boy, drömmen. Han som lever i den del av Scandorama hon aldrig kommer att få tillträde till.

Hannele Mikaela Taivassalos dystopiska berättelse om det välskötta men främlingsfientliga Scandorama är en stark kritik mot det rådande samhällsklimatet där de som saknar identitetshandlingar inte har rätt att finnas till.

(Förlaget)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

65

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

65

Förlag

Språk