Zoologipoesi

Typ

bilderböcker
diktsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den första i en kokhet källa, den sista cirklande omkring i kosmos evigt kalla ring. Ingen kan mig smälta, inte koka, steka, grilla, och jag smakar vidrigt illa. Jag klarar tromber; klarar bomber kan leva utan syre, utan föda. Jag kan vakna från de döda. Jag klarar allt du hittar på. Pröva varje plan du har! Jag finns ändå alltid kvar.

Vem klarar alla dessa prövningar? Trögkryparen. Vad tänker bönsyrsan då hon igen har slukat en av sina fästmän? Och hur svarar den lättsinnige gemålen som inte kan motstå henne?

En encyklopedi i versform om all världens underliga och underbara smådjur och kryp. Med finns över trettio djur: manguster, flygekorrar, tångsnällan, igelkottar och humlor.

Via humoristiska och drastiska dikter och fakta får vi veta mer om de vilda varelsernas mest märkliga, udda och otroliga sidor. Dramatikern och författaren Laura Ruohonen skriver lika varierande dikt som djuren, från ekon av Lennart Hellsing till haiku.

Barnbokspoeten Annika Sandelin kompar i sin översättning med snille och rytmsinne. Erika Kallasmaa har ritat de osannolika krypen. Varje djur har också ett eget musikstycke, komponerade på fem kontinenter och tolkade av den klassiska gitarristen Petri Kumela. Med boken följer en app med vilken man kan ladda ner musiken på sin mobil

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

smådjur i toner

Utgivningstid

Sidantal

67

Språk

Översättare

Lisätietoja

Publikationen innehåller QR-kod.
Text: Laura Ruohonen, bild: Erika Kallasmaa.
Tillgång till kompositionerna genom QR-koden i boken.

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

67

Förlag

Språk

Illustratör