Skulle vi alla kunna samsas

Typ

essäer, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Ett bra tag har Merete Mazzarella velat rama in vår samtid i en bok, men ämnet glider under - samtiden rör sig ständigt och dessutom är var och en ett barn av sin egen tid.

Mazzarella försöker ändå. I djärvt böljande resonemang med skickligt valda nedslag rör hon sig mellan ämnen som polarisering och privatliv, integritet, algoritmer.

Facebook och robotarnas roll: Hon skriver om vad dejtingappar gör med kärleken, hur mobilen påverkar samtalen, om Trump och Brexit och om våndan och nödvändigheten av att uttrycka sig politiskt korrekt.

Slutdestinationen är klar: samhällsfreden måste återställas. Det är där bokens titel kommer in, för det är ingen fredspristagare som uttalat orden, utan en kalifornisk småkriminell på 1990-talet. I en samtid präglad av populistiska högerregeringar är hans fråga högaktuell. Går det att överbrygga polarisering? Är det möjligt att komma överens?

Genre

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

288

Förlag

Språk

Översättare

Undertitel

essäer om vår samtid

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

287

Språk