Födelsedagen

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år. På ett träffsäkert och finstämt sätt visar Ulrika Kestere hur olika firanden kan se ut beroende på jubilar. Med bilder fyllda av humor berättas om björnen Bobo som föredrar att fira ensam så att han får alla tårtor för sig själv. Tigern Lea vill sitta vid ett bord omgiven av många gäster som kan ge henne all den uppmärksamhet hon förtjänar. Pudeln Ture vill också ha många gäster men vill verkligen inte sitta stilla vid något bord. Nej, det ska dansas.

De flesta djuren verkar ha hittat sitt sätt att fira. Men för tvättbjörnen Beatrice är det besvärligt. Hon vill egentligen bara vara ifred men är livrädd för att fira på fel sätt. Så varje år försöker hon sig på ett kalas men inget blir bra.Ulrika Kestere vill ge barnen mod att våga fira sin fördelsedag på precis det sättet de själva önskar. Hennes tidigare bilderböcker Den känsliga igelkotten, Ottos ulliga tröja och debuten Vilda grannar, har alla blivit fint mottagna av både läsare och recensenter.

En del människor älskar att fylla år. Att samla vänner och ha kalas. En del vill hellre fira ensamma eller inte alls. Några vill dansa vilda danser. Sätten att fira sin födelsedag på är många. Det finns inga rätt eller fel. Hur vill du fira?

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

25

Förlag

Språk