Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fyrvaktarna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Tre fyrvaktare försvinner spårlöst - vad hände egentligen?

På nyårsafton 1972 lägger en båt till vid fyren på otillgängliga Maiden Rock utanför Cornwalls kust för att lösa av fyrvaktarna. Men ingen möter båten och fyren tycks vara övergiven.

När man tar sig in i det låsta tornet hänger kläderna på sina krokar och matbordet står dukat - men de tre fyrvaktarna är spårlöst försvunna. Fyrens alla klockor har stannat på 8.45.

Två decennier senare börjar en författare att nysta i vad som egentligen hände. Han möter fruarna som lämnades kvar, och vi får följa berätelsen om kvinnornas liv då och nu, och männens sista veckor tillsammans. Hemligheter kommer upp till ytan och sanningar förvandlas till lögner när vi lägger pusslet om fyrvaktarna som försvann.

I sin fängslande och fascinerande roman skriver Emma Stonex en berättelse om isolering och besatthet, om verklighet och illusion och om vad som krävs för att hålla hoppet vid liv när allt ser som mörkast ut.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

373

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

379

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk