Vilja och valen

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år. Vilja vet allt om valar. Som att blåvalens hjärta kan bli lika stort som en bil. Hon vet också att det hon allra helst vill är att få träffa en livs levande val. Men dagen då Vilja och moster ska på valsafari blåser det upp till storm. Det blir fjordkryssning med skaldjursbuffé i stället. Chanserna att få se en val verkar lika med noll, men Vilja är inte beredd att ge upp sin dröm. Med hjälp av valkunskap och påhittighet kanske mötet med en val är möjligt i alla fall? Vilja och valen är en bilderbok om ett barns innerliga önskan att få uppleva ett av naturens stora under och om tron på att det är möjligt. Boken är ett första samarbete mellan den finlandssvenska författaren Sanna Tahvanainen och den svenska illustratören Emelie Gårdeler.

Sanna Tahvanainen är bosatt i Helsingfors. Tahvanainen skriver för både vuxna och barn. Efter den förra barnboken Min svarta hund (2020) är hon nu aktuell med sin femte barnbok. Emelie Gårdeler är illustratör och grafisk formgivare baserad i Mariestad i Sverige. Utöver barnboksillustrationer jobbar hon bland annat med mönsterdesign och formgivning till sitt inredningsmärke.,
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

33

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

34

Språk

Lisätietoja

Text: Sanna Tahvanainen, bild: Emelie Gårdeler.