Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Matilda den 13 december

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Om svårigheter med vänskap, gängbildning och förälskelse när man är på väg att bli tonåring handlar den femte och avslutande berättelsen om Matilda Markström. Nu kommer den ut i lågprisutgåva.

Det är höstterminen i sexan och det är mycket som är sig olikt för Matilda. Pappa är i USA, mamma verkar bara ha tid med sin systers komplicerade graviditet och Matildas bästis Maggis har flyttat till Göteborg. Men så träffar Matilda nya spännande kompisar - Kinora som är ett år äldre och bor i Södertälje. Och killarna i åttan; söte Gabbe som är ihop med Kiona men som visar intresse för Matilda också ... och Jimmy, som har ett sånt rykte om sig att vara en riktig bråkstake. Snart är Matilda indragen i riktigt komplicerade problem som rör kompisar, lojalitet och kärlek.

Författaren kastar ljus på problem som ofta finns i Matildas ålder, mitt emellan barn och tonåring, och hennes vardag skildras rakt och levande.

(Rabén & Sjögren)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

199

Språk

Illustratör