Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Emma & Uno

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kärlek på gott och ont

När de träffas är Emma arton, mindre än ett år senare är Uno och hon gifta. Året är 1898. Hon är nitton när det första barnet föds. När det sjätte kommer är hon tjugofem, då bor de inte längre tillsammans men hon skriver kärleksfulla brev till honom.

Han är den store idealisten som ger sig av till Sverige och grundar folhögskolor. Hon är kvar i Finland och tar hand om den stora banrnaskaran. De skiljer sig när hon är trettiotre. Hon lever ensam i fyrtio år. Inte heller han gifter om sig.

Emma och Uno var Märta Tikkanens mormor och morfar. Varför gick det som det gick? Detta är en hennes berättelse om deras liv, en annorlunda och djupt fascinerande kärlekssaga.

"Det är en lysande roman i all sin lågmäldhet." Svenska Dagbladet

"Det är en rik dokumentärroman och en biografi över en man och hans tid som kommer att användas länge." Dagens Nyheter

(Bonnier Pocket)

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Hon står där rak i ryggen, på huvudet den fina hatten med den vita fågeln som Uno valt ut åt henne. I halvprofil står hon, hennes vackra näsa kommer helt till sin rätt, kappan är dubbelknäppt, följer den smärta figuren.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

250

Förlag

Språk

Översättare

Undertitel

visst var det kärlek

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

215

Språk