Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Toiset

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den unga studenten Mahalia Geary hittas brutalt mördad i den förfallna staden Besźel, någonstans i utkanten av Europa. När inspektör Tyador Borlú tar sig an fallet ser det först ut som ett rutinfall. Men i Besźel, och dess modernare tvillingstad Ul Qoma, är inget vad det först verkar vara.

Städerna är belägna på till största del samma yta och delar vägar, hus och invånare. Men de är ändå två helt separata städer och dess befolkning gör sitt bästa för att inte se den andra staden. Över allting svävar en hemlig osynlig makt som håller medborgarna i schack och hindrar dem från att göra intrång i den andra staden.

Spåren leder snart till en märklig och våldsam värld fylld av konspirationer och politiska motsättningar. För att lösa fallet måste Borlú samarbeta med polisen i Ul Qoma, den enda stad i världen som är lika märklig som hans egen, och resa över en gräns som inte liknar någon annan.

VINNARE AV ARTHUR C. CLARKE AWARD!

VINNARE AV WORLD FANTASY AWARD!

VINNARE AV HUGO AWARD!

VINNARE AV LOCUS AWARD!China

Tom Miéville föddes i Norwich, Storbritannien, den 6 september 1972 och växte upp i Willesden i nordvästra London. Han är författare, akademiker och politisk aktivist. Hans böcker beskrivs ofta som ”weird fiction” och har vunnit flera prestigefulla utmärkelser, bland annat Arthur C. Clarke Award (tre gånger), British Fantasy Award (två gånger), Locus Award (två gånger), Hugo Award och World Fantasy Award.Staden & Staden (The City & The City), en existentiell thriller, fick fantastiska recensioner och jämförs med verk av Kafka, Orwell och Philip K. Dick. China Miéville bor och arbetar i London.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

365

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

319

Språk

Översättare