Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Brian Selznicks ”En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret” är boken bakom Martin Scorseses nästa storfilm Hugo, med premiär i mars 2012. Filmen har fått 11 Oscarsnomineringar, för bl a Bästa film, Bästa regi och Bästa manus efter annan förlaga.

Selznicks berättelse är inspirerad av den franska filmpionjären Georges Méliès liv. Med 284 sidor av illustrationer och en kombination av bilderbok, serieberättelse och film har han skapat en helt ny läsupplevelse.

12 årige Hugo bor i väggarna på Paris tågstation. Hans överlevnad hänger på hemlighetsmakeri och anonymitet. Men när Hugos värld plötsligt hakar samman, som kugghjulen i en klocka, med en märklig flicka och en bitter gammal man som är ägare till en leksaksaffär på stationen sätts hans liv och dyrbaraste hemlighet på spel. En kryptisk teckning, en älskad anteckningsbok, en stulen nyckel, en mekanisk man och ett dolt budskap är några av ingredienserna i detta spännande och fantasifulla mysterium.

Martin Scorsese står bakom filmatiseringen av boken som blivit nominerad till 11 Oscars.

(B. Wahlströms)
Ämnen och teman
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Textutdrag
Den historia jag nu tänker berätta för dig utspelar sig året 1931 under takåsarna i Paris. Du kommer att få träffa Hugo Cabret, en pojke som en gång för länge sedan fann en märklig teckning som skulle komma att förändra hans liv för alltid.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
543
Förlag
Språk
Översättare
Illustratör
Undertitel
en roman i ord och bilder
Utgivningstid
Sidantal
533
Språk
Översättare
Illustratör
Första publikation
ja
Språk
Illustratör