Perkeros

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Möt Akseli, gitarrist, frontman och nervig perfektionist. Keyboardisten Lilja, konststuderande och bandets manager. Uråldriga hippien Kervinen på bas, samt Björne, bamsen bakom trummorna. Tillsammans är de Perkeros, ett finskt metalband som kämpar för att slå igenom. Rocktoberfest närmar sig och med kebabkocken Aydin med den kraftfulla rösten som ny sångare har Perkeros chans på en spelning där. Men musikens mörkaste krafter har sluppit lösa i Tammerfors, och för att vinna måste Akseli och bandet triumfera över både mentala och fysiska demoner.

JP Ahonen och KP Alare delar kärleken till heavy metal och serier. Perkeros tog sina första ackord i upphovsmännens huvud 2006, men det dröjde till 2013 innan boken gavs ut i Finland. Sedan dess har Perkeros blivit en internationell hit. En uppföljare är under produktion.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

diabolus in musica

Utgivningstid

Sidantal

181

Språk

Översättare

Muu tekijä

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

185

Förlag

Språk