Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Choklad

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Byborna kunde inte tro sina ögon. Det fula och nedgångna bageriet hade förvandlats. Nu var det lilla huset lockande som en karamell i cellofan. Fasaden var vitkalkad, fönsterluckorna scharlakansröda och ovanför dörren hängde en handmålad skylt: La Céleste Praline - Chocolaterie Artisanale. Vianne Rochers chokladbutik hade öppnat! (Baksidestext Richters, 1998)
När Vianne Rocher och hennes dotter Anouk kommer till den lilla sömniga sydfranska byn blir livet aldrig sig likt för invånarna. Vianne förvandlar det nedgångna bageriet till den läckraste chokladbutik man kan tänka sig, fylld av utsökta godsaker.
Viannes underbara Choklad ger byborna livsglädjen tillbaka, något som inte ses med blida ögon av prästen Reynaud. Han härskar över sin församling med järnhand och har kämpat mot frestelser och sinnliga begär i hela sitt liv. Vianne blir symbolen för allt han räds och föraktar och han bestämmer sig för att få bort henne från byn.

En varm och ljuvlig roman om kampen att få vara den man vill, vänskap, kärlek, livet i en liten fransk by, men mest av allt om kvinnligt mod och styrka.
Choklad är Joanne Harris tredje roman och med den fick hon sitt stora internationella genombrott. Romanen har även filmatiserats av Lasse Hallström med Johnny Depp och Juliette Binoche i huvudrollerna.

(Pocketförlaget)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Vi kom med karnevalsvinden. En varm vind för att vara i februari; den bar med sig heta flottiga dofter av stekt korv och pannkakor och pudersöta våfflor gräddade i järn ute på trottoaren, strödde konfettiregn över kragar och ärmar och rännstenar som ett dårskapens botemedel mot vintern.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

311

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

413

Språk

Översättare