Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De himmelska ängderna

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
De himmelska ängderna är namnet på en dal i södra Kalifornien inte långt från staden Monterey – hemort för de glada och arbetsskygga ”Riddarna kring Dannys bord”.
Dalen är också befolkad av lika fascinerande och särpräglade typer. Där bor drömmaren Edward Wicks som gör våghalsiga aktiespekulationer med hjälp av en gammal kontobok, där bor de båda vackra systrarna Maria och Rosa Lopez som försörjer sig på att sälja traktens bästa tortillas tillsammans med sin kärlek, där bor levnadskonstnären och filosofen Junius Maltby som lever lyckligt ända tills han får veta att man inte får leva så, och där bor Pat Humbert som för en flickas skull offrar allt för att inreda ett rum i sitt hus efter en tidskriftsbild.
Invånarna i De himmelska ängderna är beskrivna med en humor, medkänsla och berättarglädje som är utmärkande för John Steinbeck när han är som bäst – och det är han i denna bok.

(Baksidestext, Aldus/Bonnier 1962)
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
190
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
229
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Utgivningstid
Språk