Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den mystiske massören

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Detta är berättelsen om Ganesh Ramsumairs väg till framgången. Om hur han, om han inte blivit så dåligt uppskattad som lärare, säkert aldrig skulle ha blivit massör. Om hur han, om han inte varit så obegåvad för det vanliga massöryrket, säkert aldrig skulle ha blommat upp till en mystisk sådan. En så förvirrad och trasslig vandring till ärones höjder kunde förvisso bara äga rum på Trinidad, och kunde förvisso föras till ett segerrikt slut bara av en person som Ganesh, en av de allra mest fängslande, häpnadsväckande och övertygande romanfigurer som presenterats för läsaren på mycket länge.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Senare skulle han bli berömd och ärad över hela södra Karibiska sjön; han skulle bli en hjälte för allt folket och brittiskt delegat vid Lake Success. Men första gången jag träffade honom var han fortfarande bara en vanlig enkel massör, vid en tid då det gick tretton massörer på dussinet på Trinidad.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

235

Språk

Översättare

Undertitel

[roman]

Utgivningstid

Sidantal

210

Språk

Översättare

Lisätietoja

Ny utg.: Wahlström & Widstrand, 1990

Första publikation

ja

Språk