Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Affären Wilby

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En person begår en impulsiv handling och blir ofrivilligt verktyg i en komplott vars omfattning och sammanhang han inte till fullo förstår förrän sista akten är till ända. Den uppläggningen påminner om Graham Greene och att jämföra Peter Driscoll med honom är inte omotiverat.
Huvudpersonen, en irländsk ingenjör, är på semester i Sydafrika. Vid ett gatubråk tar han en färgad i försvar. Denne visar sig vara efterspanad av säkerhetspolisen och de två tvingas försvinna från Capetown till Johannesburg. Semesterresan förvandlas till en spännande flykt som får sin dramatiska och brutala upplösning i en diamantgruva Affären Wilby är en thriller med många ingredienser, en skickligt uppbyggd spänning, en politisk bakgrundston och ett behärskat mått av romantik.
Peter Driscoll är engelsman, uppvuxen i Sydafrika. Affären Wilby är hans första bok på svenska.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

252

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

249

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk