Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De besatta

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En obetydlig engelsk litteraturforskare, Roland Mitchell, gör sitt livs upptäckt: ett brev som avslöjar en kärlekshistoria mella två välkända - fiktiva - viktorianska poeter. Tillsammans med Maud Bailey, som är expert på den kvinnliga poeten, kartlägger han en litteraturhistorisk sensation. Konkurrerande litteraturforskare är hack i häl på dem och spänningen drivs bit för bit upp i denna litterära thriller. Men De besatta är också en kärleksroman, där den växande attraktionen mellan de två litteraturforskarna varvas med den mera romantiska högspända passionen mellan de viktorianska poeterna.

A S Byatt fick det prestigefulla Bookerpriset för denna mäktiga genombrottsroman, som fått lysande kritik i England och USA och legat högt på bestsellerlistorna i båda länderna. Antonia Byatts spirituella och mångfacetterade talang är lyckligt förenad med imponerande kunskaper om den kultur och miljö som boken hämtar sin näring ur. Trots den ambitiösa uppläggningen gör hennes lätta och eleganta handlag läsningen oavbrutet underhållande, rolig och spännande.

(Text från bokomslaget)

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Boken var tjock och svart och täckt med damm. Pärmarna var skeva och knarriga; den hade fått utstå misshandel i sin dag. Dess rygg var borta, eller stack rättare sagt ut mellan bladen som ett klumpigt bokmärke. Den hade ett bandage i flera varv av ett smutsigt vitt band som var knutet i en prydlig rosett. Bibliotekarien överräckte den till Roland Michell som satt och väntade på den i London Librarys läsesal.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en romantisk berättelse

Utgivningstid

Sidantal

611

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska upplaga 1991.

Muu tekijä

Utgivningstid

Sidantal

708

Förlag

Språk

Serie

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

en romantisk berättelse

Utgivningstid

Sidantal

504

Språk

Översättare